Parafina este un fel de ceara, insa este mult mai elastica, mai subtire si mai fina decat ceara de epilat, care este mai groasa si mai vascoasa. O alta deosebire este ca parafina are un punct de topire mult mai scazut decat ceara, ceea ce inseamna ca iti poti scufunda pielea in ea fara sa existe vreun pericol de ardere a pieli.

Parafina se gaseste de fiecare data ca substanta solida, iar ca sa fie fi folosita trebuie sa fie topita. Dupa ce este pusa pe piele, se intareste, iar cand se indeparteaza aceasta devine casanta.

Parafina este folosita atat in cosmetica, cat si pentru a trata afectiuni precum artrita si reumatismul, deoarece are proprietatea de a pune in miscare circulatia sanguina si relaxeaza muschii corpului.