Microdermabraziunea este un tratament cu efect de intinerire a pielii, devenit foarte popular datorita calitatilor sale de imbunatatire a texturii pielii, facand-o sa para mai tanara si frumoasa. Acest tratament este ideal pentru persoanele care au avut acnee sau pentru cele care sunt in cautarea unei solutii de indeparteze a punctelor negre. Totodata, microdermabraziunea ofera rezultate extraordinare pentru cei care vor sa elimine semnele de imbatranire si cele produse de soare, cum ar fi petele pigmentare, ridurile fine sau discoloratiile pielii.

Cu toate acestea, microdermabraziunea nu poate trata ridurile profunde, semnele de nastere, tatuajele sau cicatricile adanci post-acneice. Totusi, acest tratament poate fi o alternativa excelenta la un tratament mai invaziv, numit peeling chimic, tocmai de aceea microdermabraziunea este uneori mentionata ca “peeling de pranz”, deoarece dureaza doar cateva minute si, in urma unei astfel de sedinte, se poate relua imediat activitatea sociala.

In timpul tratamentului de microdermabraziune, asupra pielii sunt pulverizate diamante sau cristale organice care indeparteaza celulele moarte si impuritatile epidermei, dezvaluind celulele tinere la suprafata. Celulele moarte care sunt eliminate nu au sange sau fibre nervoase, prin urmare procedura este total neinvaziva si nu prezinta durere sau sangerare.

Prin indepartarea stratului superior de celule moarte, se incurajeaza formarea celulelor noi in straturile inferioare ale pielii si se accelereaza productia de colagen si elastina, doua proteine care au rolul de a sustine fermitatea si elasticitatea pielii. Pentru persoanele care prezinta acnee sau puncte negre, acest tratament este foarte benefic deoarece, prin eliminarea stratului superior al pielii, porii sunt curatati iar eruptiile viitoare sunt inhibate.